lauantai 24. syyskuuta 2011

Abstraktia ja uusia tyylejä

Hei taas!

Olen tässä parin viikon ajan pohtinut mitä tänne voisin postailla. Viime viikolla tulin siihen tulokseen, että seuraava bloggaus liittyisi jotenkin kuusta ottamiin kuviini. Tässä syyskuussa on ollut monesti niin komeat täysikuut niin on ollut pakko aina olla kameran kanssa vahtaamassa niitä iltasella ja monia kuvia olen saanutkin. Aiheeseen liittyvän tekstin kirjoitin viikko sitten, mutta olen nyt niin paneutunut muihin juttuihin että en ole oikein saanut aikaiseksi kaivella entisiä "kuu-aiheisia" kuvia ulkoiselta kiintolevyltäni. Ideana oli pistää näytille ensimmäinen onnistunut täysikuu -kuva sekä pari onnistunutta viimeaikoina ottamaani kuvaa.

Tällä kertaa kuitenkin postaan kuvia ja tekstiä uudesta photoshop -innostuksestani. Kuu -aiheinen teksti + kuvat lisään tänne sitten seuraavalla kerralla jahka saan sen aikaiseksi. :)

Eli siis, tässä olen viikon sisällä aikalailla elänyt täysin omassa photoshop -maailmassani, olin sitten kotona tai koulussa. Löysin täältä internetin ihmeellisestä maailmasta ilmaisia ladattavia työkalulisäyksiä photoshoppiin, jotka näköjään toimivat myös omistamassani elements -versiossa. Työkalulisäyksillä tarkoitan lähinnä uusia siveltimiä ja hienoja fontteja. Yllätyksekseni ne olikin helppo tökätä lataukset -kansiosta Elements -ohjelmiston "Brushes" -kansioon ja sieltä suoraan käyttööni. Näiden uusien löytöjeni ansiosta olen saanut aikaiseksi monia värikkäitä abtraktityylisiä kuvia ja niistä sain idean sitten kehitellä persoonallisia taustakuvia Macintoshini monitorille.

Olen nyt viikon ajan kehitellyt vaikka minkälaisia "taustakuvamalleja" jos niitä nyt voi taustakuviksi sanoa. Tein ideoista pari kolme testikuvaa ihan tätä blogia varten jotka tämän tekstin alta löytyvät.


Tämän tyylisiä kuvia olen tehtaillut aika paljonkin. Neon värit abstrakteissa kuvioissa näyttävät ainakin minun silmään taianomaiselta ja siksi varmaan tämä onkin lempikuvani näistä kolmesta. 
Fontti on nimeltään "Birth of a hero". Löysin sen ilmaiseksi osoitteesta dafont.com. Todella tyylikäs fontti. 
Ennen näiden uusien siveltimien löytämistä opettelin jo tekemään peilikuvan tekstille ja tässä halusin tietenkin tuoda sen esiin. 


 Tämän kuvan lähtökohtana oli upeat "grunge" -siveltimet, joiden ansiota ovat hienot taustakuviot. Ensin tein monta mallia ainoastaan kyseisten taustakuvioiden ja tekstin kanssa. Sen jälkeen keksin vielä tehdä kolmen värin taiteellisen tehosteen kuvalle. En osaa sanoa tuliko siitä yhtään parempi, mutta halusin tuoda siihen vielä jotain lisää väriä ilman että kuva muuttuu yksinkertaisesta sekavaksi. Fontti on nimeltään "28 days later".




Bling! Tämä kuva oli aika hutaisulla tehty, sen tunnustan. Halusin tehdä kolme erilaista kuvaa ja tämä kuva oli ainoa mikä tämän aamun photoshoppailusta syntyi. Aika simppeli idea ja väritys. Mielessä toki kävi lisätä vielä jotain, mutta jätin tämän kuitenkin tälläiseksi. Fontti on nimeltään "Rufa". Latasin sen samaiselta dafont.com -sivulta. 


>:4 (angry birds hymiö)

Syy miksi halusin jokaiseen kuvaan liittää tekstiä on se, että pidän hyvin paljon uusista fonteista joita olen ladannut ja tykkään myös lisäillä niihin jotain omaani. Jokaiseen kuvaan halusin lisätä siihen sopivan fontin. Työpöytäni taustakuva on vaihdellut nyt parin päivän välein, aina kun olen keksinyt jotain uutta.

Mielipiteitä kuvista voi jättää kommenteiksi anonyyminä tämän bloggauksen alle! Otan mielelläni jonkinlaista kommenttia vastaan. Ja jos löysit blogini juuri, voit lukea ensimmäisestä postauksesta infoa tämän blogin sisältöön liittyen. :)

Yritän saada kuukuvat tänne ensi viikonloppuna. Tämänkertainen teksti oli ehkä hieman nörtteilyä mutta lupaan että valokuvausaiheisia postauksia tulee ajan mittaan myös.

Ensi kertaan siis!


ps. Mitä kaikkea on photoshopattu ylläolevaan kuvaan, löydätkö kaikki? ;)
(upea, alkuperäinen kuva löytyi googlettamalla + kaikki muu kuvaan lisätty krääsä jotka sinne lisäsin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti